Historie

Zilco Tuigen - Kunststof Tuigen

Zilco is een wereldleider in het ontwerp en de productie van synthetische tuigen en zadelmakerijproducten en de uitvoer wereldwijd naar alle belangrijke paardensport markten.

Vele producten worden uitgevoerd naar paarden bedrijven over de hele wereld met inbegrip van Europa, het Midden-oosten, Verenigde Staten, Canada, Zuidoost-Azië en Japan.

Zilco begon in de vroege jaren ’60 als kleine fabriek in Sydney, Australië dat lichtgewicht producten van revolutionaire synthetische materialen maakte voor de rensport. In de vroege jaren ’80 werd de fabriek verplaatst naar Christchurch, Nieuw Zeeland na een gemeenschappelijke onderneming met Trist & Klein. Zilco altijd vernieuwers in productie door ingenieus ontwerp met hoogste kwaliteit moderne materialen en traditionele vaardigheden.

Dit blijft de basis van productontwikkeling vandaag vormen. Sinds de jaren ’70 is Zilco ook algemene groothandelaars die een volledige waaier van ruitersport producten, met inbegrip van sommige belangrijke Europese merken verkopen.

Het personeel van Zilco omvat specialisten in de bijna alle takken van de paardensport zoals, de rensport, drafsport ,het mennen en endurance. Van deze kennis en ervaring wordt gebruik gemaakt in de productontwerp en ontwikkeling. Zilco Europa werden gevestigd in 2002 om de eisen van een groeiende Europese markt te ontmoeten. De Europese bureaus zijn gebaseerd in Engeland en verlenen verkoop en de klantendienst aan alle Europese landen.
Boyd Exell is al jaren mede ontwikkelaar en tester van de Zilco tuigen. Mede dankzij de drijvende kracht achter Zilco europe in Engeland is hij de menner geworden die al jaren aan de wereld top staat Deze vrouw heeft hem letterlijk aan de hand genomen in de eerste stappen in de menwereld.

Sinds 2009 mogen wij trots zeggen zijn wij de meest gespecialiseerde Zilco dealer van de wereld.
Onze nauwe samenwerking met de mensen van Zilco en de gebruikers van de tuigen zijn wij er in geslaagd om steeds weer goede veranderingen door te kunnen voeren.

Wij hopen dan ook dat u vol vertrouwen ons merk Zilco zult gebruiken.

Zilco Tuigen

Zilco tuigen kunststof tuigen zijn onderhoudsarm en licht van gewicht. De kunststof tuigen zijn te gebruiken voor recreatie en de aangespannen wedstrijdsport zoals bijvoorbeeld, marathon, vaardigheid, dressuur, mendurance maar ook voor het beleren van jonge paarden en pony’s.

ZilcoTuigen.nl

Edwin Stok
Official Zilco Dealer

Voordat u bij ons langs wilt komen verzoeken wij telefonisch een afspraak te maken.

Mecklenburglaan 9
6865 HC Doorwerth
The Netherlands

T: +31(0)26-3790662
M: +31(0)6 – 538 11 662
E: info@zilcotuigen.nl

Share This