Over Zilco

Zilco Tuigen - Kunststof Tuigen

Zilco tuigen zijn onderhoudsarm en licht van gewicht. De kunststof tuigen zijn te gebruiken voor recreatie en de aangespannen wedstrijdsport zoals bijvoorbeeld, marathon, vaardigheid, dressuur, mendurance maar ook voor het beleren van jonge paarden en pony’s. Zilcotuigen zijn ook verkrijgbaar met een kleur afgewerkt in mini, shetlander, pony, cob, paard en extra grote paarden. Ze zijn zelfs te verkrijgen voor ezels. Zilco heeft verschillende tuigen en wel Web Z, Tedex, SL Mini, SL, SL sport, Classic, Brun, ZGB George Bowman, Elite,  Empathie.

Ook zijn er heel veel toebehoren die het mennen veiliger en makkelijker maken.
U kunt hier denken aan Menhalsters, onderhalsters, veiligheid sluitingen, slagriem, marathon gordel, leidselklemmen etc,

Deze tuigen zijn verkrijgbaar in, enkelspan, dubbelspan, vierspan, tandem en klavertje drie. Ook is het mogelijk om de tuigen te combineren, de zo geheten combituigen, de tuigen zijn bv. van enkelspan uit te bereiden naar tweespan en/of tandem. Ook zesspan rijden is bij Zilco geen probleem.

Het grote voordeel van zilco tuigen is dat alle onderdelen los te verkrijgen zijn zoals:

  • leidsels in verschillend uitvoeringen
  • hoofdstel, kopstuk, frontriem, keelriem, neusriem, oogkleppen, bakstukken broek,
  • borsttuig, halsriem, stopriem, verstelbare leidselogen
  • Schoft, kussens, leidselogen opzetogen
  • strengen, disselriem, broekriem, rugriem, culeron, binnensingel, buitensingel
  • strengdrager,veiligheidslicht ogen, tuigtas,
  • panieksluiting maar ook de passantjes.

Meer informatie

Wanneer u de tuigen wilt zien of meer wilt weten, is er de mogelijkheid dat u naar een wedstrijd komt waaraan ik deelneem of ons op afspraak bezoekt maar het is ook mogelijk om een afspraak te maken om ze bij u aan huis te zien of te passen. * Gratis Pas service aan huis. Binnen onze regio (25km) passen wij geheel gratis de nieuwe tuigen aan huis. Er zijn geen kosten aan verbonden. (dit indien u het tuig aanschaft) Buiten de regio is het passen in veel gevallen ook gratis, maar dit is afhankelijk van het type tuig en de locatie / afstand. Wij informeren u graag hierover.

Meer informatie?

Zilco Tuigen

Zilco tuigen kunststof tuigen zijn onderhoudsarm en licht van gewicht. De kunststof tuigen zijn te gebruiken voor recreatie en de aangespannen wedstrijdsport zoals bijvoorbeeld, marathon, vaardigheid, dressuur, mendurance maar ook voor het beleren van jonge paarden en pony’s.

ZilcoTuigen.nl

Edwin Stok
Official Zilco Dealer

Voordat u bij ons langs wilt komen verzoeken wij telefonisch een afspraak te maken.

Mecklenburglaan 9
6865 HC Doorwerth
The Netherlands

T: +31(0)26-3790662
M: +31(0)6 – 538 11 662
E: info@zilcotuigen.nl

Share This